Стефановић: Гласно се памти да је над Србима извршен тежак злочин

Срна
Стефановић: Гласно се памти да је над Србима извршен тежак злочин

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић рекао је да су се српски војници јуначки супротставили у бици на Кошарама бројнијем непријатељу, те нагласио да Србија гласно каже да су над српским народом извршени тешки злочини и поносно слави своје жртве.

Он је истакао да Србија "памти и слави своје хероје", као и да "гласно памти да је НАТО агресија злочин без казне", саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Наша деца и генерације које долазе морају знати ко су били њихови преци и шта су дали својој земљи. Ово је њихова земља и она у својој историји с поносом носи имена бранилаца отаџбине са Кошара, понос сваког Србина", рекао је Стефановић.

Стефановић, који је разговарао са породицом недавно преминулог пензионисаног припадника Војске Србије Златка Солунца, једног од 108 учесника херојске битке на Кошарама која је почела на данашњи дан прије 22 године, истакао је да ће вјечно горјети 108 свијећа и подсјећати на жртву младих, неустрашивих момака који су бранили своју Србију, своје претке и светиње.

"Хероји живе вечно! Слава им!", рекао је Стефановић.

Битка на Кошарама, у којој је живот изгубило 108 војника, почела је на данашњи дан прије 22 године, а припадници војске, међу којима је био и Солунац, спречавали су цијелих 67 дана копнену инвазију терористичке ОВК из Албаније на територију Србије.

"Прошле су 22 године од почетка битке на Кошарама коју памти сваки Србин. Српски војници су се храбро, неустрашиво и јуначки супротставили бројнијем и јачем противнику, не марећи за своје животе", рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана