Stefanović: Glasno se pamti da je nad Srbima izvršen težak zločin

Srna
Stefanović: Glasno se pamti da je nad Srbima izvršen težak zločin

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su se srpski vojnici junački suprotstavili u bici na Košarama brojnijem neprijatelju, te naglasio da Srbija glasno kaže da su nad srpskim narodom izvršeni teški zločini i ponosno slavi svoje žrtve.

On je istakao da Srbija "pamti i slavi svoje heroje", kao i da "glasno pamti da je NATO agresija zločin bez kazne", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Naša deca i generacije koje dolaze moraju znati ko su bili njihovi preci i šta su dali svojoj zemlji. Ovo je njihova zemlja i ona u svojoj istoriji s ponosom nosi imena branilaca otadžbine sa Košara, ponos svakog Srbina", rekao je Stefanović.

Stefanović, koji je razgovarao sa porodicom nedavno preminulog penzionisanog pripadnika Vojske Srbije Zlatka Solunca, jednog od 108 učesnika herojske bitke na Košarama koja je počela na današnji dan prije 22 godine, istakao je da će vječno gorjeti 108 svijeća i podsjećati na žrtvu mladih, neustrašivih momaka koji su branili svoju Srbiju, svoje pretke i svetinje.

"Heroji žive večno! Slava im!", rekao je Stefanović.

Bitka na Košarama, u kojoj je život izgubilo 108 vojnika, počela je na današnji dan prije 22 godine, a pripadnici vojske, među kojima je bio i Solunac, sprečavali su cijelih 67 dana kopnenu invaziju terorističke OVK iz Albanije na teritoriju Srbije.

"Prošle su 22 godine od početka bitke na Košarama koju pamti svaki Srbin. Srpski vojnici su se hrabro, neustrašivo i junački suprotstavili brojnijem i jačem protivniku, ne mareći za svoje živote", rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana