Српски младићи, уз псовке на албанском, нападнути у Сјеверној Митровици

Танјуг
Српски младићи, уз псовке на албанском, нападнути у Сјеверној Митровици

СЈЕВЕРНА МИТРОВИЦА - У Сјеверној Митровици су данас нападнута два младића српске националности, који су сједили у башти кафића, јавља Косово онлајн.

Радомир Симовић рекао је за Косово Онлајн да су им док су сједили испред кафића пришла три непозната лица и ударали их флашама у главу.

- То су вероватно Албанци, јер су нас псовали на њиховом језику док су нас ударали - рекао је Симовић.

Други нападнути младић, Милош Рошић рекао је да напад види као напад на своју породицу.

- Сви знају шта се последњих година дешавало. Ово је прогањање, буквално немамо више где на кафу да седнемо - рекао је Милош Рошић.

Општи хирург, доктор Марко Николић у КБЦ Косовска Митровица изјавио је да су младићи у стабилном стању и да су отпуштени на кућно лијечење. 

Према наводима Косовске полиције, њих су двије непознате особе напале флашама, и упутиле им псовке на албанском језику.

Портпарол Косовске полиције за регион Сјевер поручник Бранислав Радовић потврдио је да је до напада дошло у башти кафића "Сопрано", који се налази на главном градском шеталишту.

Он је навео да су младићима  српске националности пришле двије непознате особе које су им се обратиле псовкама на албанском језику и ударале их стакленим флашама по глави.

Радовић је додао да су за сада полицији непознати нападачи побјегли у правцу главног моста ка јужном делу града.

Он је рекао да је нападнутим младићима указана љекарска помоћ у КБЦ Косовска Митровица, гдје су им констатоване лакше телесне повреде.

- С.Р. је од удараца задобио два хематома на челу, а М.Р. хематом и посјекотину испод ока - додао је Радовић.

Оближња безбједносна камера јасно је забиљежила напад.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је данас да је брутални физички напад Албанаца на двојицу српских младића у северној Косовској Митровици, који су мирно сједели и нису давали никакав повод за такав чин, без сумње етнички мотивисан и „посљедица антисрпске реторике из Приштине последњих недеља“.

- О овом акту насиља данас смо обавестили и Брисел и захтевамо хитну реакцију међународних представника, али и снажан притисак на власти у Приштини да починиоци овог злодела што пре буду откривени и адекватно санкционисани - истакао је Петковић у саопштењу.

Он је истакао да Срби на Косову и Метохији не смеју и неће бити мете ни жртве било чијег терора нити политичких аспирација, попут најаве изградње војне базе тик уз сјевер Косовске Митровице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана