Srpski mladići, uz psovke na albanskom, napadnuti u Sjevernoj Mitrovici

Tanjug
Srpski mladići, uz psovke na albanskom, napadnuti u Sjevernoj Mitrovici

SJEVERNA MITROVICA - U Sjevernoj Mitrovici su danas napadnuta dva mladića srpske nacionalnosti, koji su sjedili u bašti kafića, javlja Kosovo onlajn.

Radomir Simović rekao je za Kosovo Onlajn da su im dok su sjedili ispred kafića prišla tri nepoznata lica i udarali ih flašama u glavu.

- To su verovatno Albanci, jer su nas psovali na njihovom jeziku dok su nas udarali - rekao je Simović.

Drugi napadnuti mladić, Miloš Rošić rekao je da napad vidi kao napad na svoju porodicu.

- Svi znaju šta se poslednjih godina dešavalo. Ovo je proganjanje, bukvalno nemamo više gde na kafu da sednemo - rekao je Miloš Rošić.

Opšti hirurg, doktor Marko Nikolić u KBC Kosovska Mitrovica izjavio je da su mladići u stabilnom stanju i da su otpušteni na kućno liječenje. 

Prema navodima Kosovske policije, njih su dvije nepoznate osobe napale flašama, i uputile im psovke na albanskom jeziku.

Portparol Kosovske policije za region Sjever poručnik Branislav Radović potvrdio je da je do napada došlo u bašti kafića "Soprano", koji se nalazi na glavnom gradskom šetalištu.

On je naveo da su mladićima  srpske nacionalnosti prišle dvije nepoznate osobe koje su im se obratile psovkama na albanskom jeziku i udarale ih staklenim flašama po glavi.

Radović je dodao da su za sada policiji nepoznati napadači pobjegli u pravcu glavnog mosta ka južnom delu grada.

On je rekao da je napadnutim mladićima ukazana ljekarska pomoć u KBC Kosovska Mitrovica, gdje su im konstatovane lakše telesne povrede.

- S.R. je od udaraca zadobio dva hematoma na čelu, a M.R. hematom i posjekotinu ispod oka - dodao je Radović.

Obližnja bezbjednosna kamera jasno je zabilježila napad.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je brutalni fizički napad Albanaca na dvojicu srpskih mladića u severnoj Kosovskoj Mitrovici, koji su mirno sjedeli i nisu davali nikakav povod za takav čin, bez sumnje etnički motivisan i „posljedica antisrpske retorike iz Prištine poslednjih nedelja“.

- O ovom aktu nasilja danas smo obavestili i Brisel i zahtevamo hitnu reakciju međunarodnih predstavnika, ali i snažan pritisak na vlasti u Prištini da počinioci ovog zlodela što pre budu otkriveni i adekvatno sankcionisani - istakao je Petković u saopštenju.

On je istakao da Srbi na Kosovu i Metohiji ne smeju i neće biti mete ni žrtve bilo čijeg terora niti političkih aspiracija, poput najave izgradnje vojne baze tik uz sjever Kosovske Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana