Срђан Лалић се нагодио са Tужилаштвом за 18 година затвора

СРНА
Срђан Лалић се нагодио са Tужилаштвом за 18 година затвора

БЕОГРАД - Срђан Лалић, један од оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука, закључио је споразум са Тужилаштвом за организовани криминал на казну затвора од 18 година и постао свједок окривљени, потврђено је Тањугу.

Лалић, који је оптужен за најтежа кривична дјела, признао је претходно извршење кривичних дјела која су му стављена на терет, међу којима је и пет убистава.

Почетком јуна потврђена је друга оптужница против Вељка Беливука и још 11 припадника његове криминалне групе која их терети за тешка убиства у саизвршилаштву и удруживање ради вршења кривичних дјела.

Криминалној групи Беливука на терет се стављају злочиначко удруживање, тешка убиства, препродаја дроге и оружја, једна отмица и једно силовање младића.

Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године дјеловала под велом Партизанове навијачке групе "Принципи".

Оптужени су се на рочишту почетком јуна изјаснили да нису криви, док је Лалић рекао да је крив и да ће детаљно изнијети одбрану, након чега су га стражари одвојили од остатка оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана