Srđan Lalić se nagodio sa Tužilaštvom za 18 godina zatvora

SRNA
Srđan Lalić se nagodio sa Tužilaštvom za 18 godina zatvora

BEOGRAD - Srđan Lalić, jedan od optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na kaznu zatvora od 18 godina i postao svjedok okrivljeni, potvrđeno je Tanjugu.

Lalić, koji je optužen za najteža krivična djela, priznao je prethodno izvršenje krivičnih djela koja su mu stavljena na teret, među kojima je i pet ubistava.

Početkom juna potvrđena je druga optužnica protiv Veljka Belivuka i još 11 pripadnika njegove kriminalne grupe koja ih tereti za teška ubistva u saizvršilaštvu i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Kriminalnoj grupi Belivuka na teret se stavljaju zločinačko udruživanje, teška ubistva, preprodaja droge i oružja, jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine djelovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Optuženi su se na ročištu početkom juna izjasnili da nisu krivi, dok je Lalić rekao da je kriv i da će detaljno iznijeti odbranu, nakon čega su ga stražari odvojili od ostatka optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana