Насиље и хаос: Повријеђени Србин са Косова описује бруталност полиције у Звечану VIDEO

ГС
Foto: Принтскрин

ЗВЕЧАН- Налазим се у амбуланти у Звечану, где се налази десетине повређених, међу којима сам и ја. Испред општине од стране специјалних јединица косовске полиције повређено је више десетина људи. Овим ријечима Србин са Косова и Метохије, Александар Арсенијевић, описује насиље које су данас проживјели од тзв. полиције Косова у општини Звечан.

Он је видео свог свједочења подијелио на свом Твитер профилу.

– Мене су извукли, прскали сузавцем директно у очи, после тукли између аутомобила. Кад су ме привели, прскали сузавац директно у очи и само сам чуо у једном тренутку: “Немој ту, ту има камера”. Што значи да су камере на општини Звечан снимиле цео догађај – рекао је он.

 

pic.twitter.com/22yrSTydLM

May 26, 2023

 

Каже да је препознао у оном хаосу једног од полицајаца са панциром, који га је тукао, називао погрдним именима, псовао му мајку и све живо.

– Значи да докази за моје тврдње постоје и да ће ово прерасти у веће насиље због  оваквих реакција, јер нико неће гледати своје рањене и заузимање општине на овај начин. Некако сам успео да се извучем из њихових канџи и побегнем кроз маглу сузавца. Апелујем на све да под хитно спрече, зарад мира – казао је Арсенијевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана