Nasilje i haos: Povrijeđeni Srbin sa Kosova opisuje brutalnost policije u Zvečanu VIDEO

GS
Foto: Printskrin

ZVEČAN- Nalazim se u ambulanti u Zvečanu, gde se nalazi desetine povređenih, među kojima sam i ja. Ispred opštine od strane specijalnih jedinica kosovske policije povređeno je više desetina ljudi. Ovim riječima Srbin sa Kosova i Metohije, Aleksandar Arsenijević, opisuje nasilje koje su danas proživjeli od tzv. policije Kosova u opštini Zvečan.

On je video svog svjedočenja podijelio na svom Tviter profilu.

– Mene su izvukli, prskali suzavcem direktno u oči, posle tukli između automobila. Kad su me priveli, prskali suzavac direktno u oči i samo sam čuo u jednom trenutku: “Nemoj tu, tu ima kamera”. Što znači da su kamere na opštini Zvečan snimile ceo događaj – rekao je on.

 

pic.twitter.com/22yrSTydLM

May 26, 2023

 

Kaže da je prepoznao u onom haosu jednog od policajaca sa pancirom, koji ga je tukao, nazivao pogrdnim imenima, psovao mu majku i sve živo.

– Znači da dokazi za moje tvrdnje postoje i da će ovo prerasti u veće nasilje zbog  ovakvih reakcija, jer niko neće gledati svoje ranjene i zauzimanje opštine na ovaj način. Nekako sam uspeo da se izvučem iz njihovih kandži i pobegnem kroz maglu suzavca. Apelujem na sve da pod hitno spreče, zarad mira – kazao je Arsenijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana