"Срби неће бити глинени голубови разулареним бандама на Косову"

Срна
Foto: Илустрација

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Срби на сјеверу Косова одлучни су да не дозволе да буду глинени голубови на мети разуларених банди, поручено је из Српске листе и затражено да се зауставе инциденти у којима страдају Срби прије него што прерасту у озбиљну пријетњу.

Из Српске листе саопштено је вечерас да су грађани на сјеверу Косова и Метохије узнемирени, те апелују да институције задужене за безбједност најхитније ђелују и очувају мир грађана, гарантују безбједност свима и спријече инциденте који су очигледно дио смишљеног плана, а не појединачни инциденти.

Неприхватљиво је, истакли су, ћутање Еулекса, УНМИК-а, амбасада у Приштини, те их Српска листа још једном позивају да најхитније реагују, а грађане моле да остану суздржани.

У саопштењу се наводи да је повод за ово реаговање плански осмишљена провокација албанских младића који су за вријеме забране кретања рано јутрос дивљали улицама Сјеверне Митровице са намјером да изазову инциденте већих размјера, свега неколико дана пошто су у центру града нападнути младићи српске националности.

“Представници Српске листе су у претходним данима започели серију састанака са релевантним локалним и међународним чиниоцима да би им указали да овакве провокације не слуте на добро, посебно када нема никакве осуде од званичних представника из Приштине, чија је антисрпска реторика делом одговорна за ове нападе”, наводи се у сопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана