"Srbi neće biti glineni golubovi razularenim bandama na Kosovu"

Srna
Foto: Ilustracija

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi na sjeveru Kosova odlučni su da ne dozvole da budu glineni golubovi na meti razularenih bandi, poručeno je iz Srpske liste i zatraženo da se zaustave incidenti u kojima stradaju Srbi prije nego što prerastu u ozbiljnu prijetnju.

Iz Srpske liste saopšteno je večeras da su građani na sjeveru Kosova i Metohije uznemireni, te apeluju da institucije zadužene za bezbjednost najhitnije đeluju i očuvaju mir građana, garantuju bezbjednost svima i spriječe incidente koji su očigledno dio smišljenog plana, a ne pojedinačni incidenti.

Neprihvatljivo je, istakli su, ćutanje Euleksa, UNMIK-a, ambasada u Prištini, te ih Srpska lista još jednom pozivaju da najhitnije reaguju, a građane mole da ostanu suzdržani.

U saopštenju se navodi da je povod za ovo reagovanje planski osmišljena provokacija albanskih mladića koji su za vrijeme zabrane kretanja rano jutros divljali ulicama Sjeverne Mitrovice sa namjerom da izazovu incidente većih razmjera, svega nekoliko dana pošto su u centru grada napadnuti mladići srpske nacionalnosti.

“Predstavnici Srpske liste su u prethodnim danima započeli seriju sastanaka sa relevantnim lokalnim i međunarodnim činiocima da bi im ukazali da ovakve provokacije ne slute na dobro, posebno kada nema nikakve osude od zvaničnih predstavnika iz Prištine, čija je antisrpska retorika delom odgovorna za ove napade”, navodi se u sopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana