Шарићевом бившем зету правоснажно још осам година затвора

Тањуг
Шарићевом бившем зету правоснажно још осам година затвора

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду правосанжно је осудио на осам година затвора Јовицу Зиндовића из Пљеваља због недозвољеног држања аресенала оружја, трговину наркотицима и фалсификовање исправе.

Зиндовић је, према писању медија, бивши зет Дарка Шарића, оптужог за кријумчарење кокаина из Јужне Америке, а Црна Гора је за њим расписала Интерполову потерницу јер је 2015. године побjегао са издржавања казне затвора од 15 година на коју је осуђен због убиства.

Међутим до изручења ће вероватно доћи тек пошто одслужи ове казне на коју је због поменутих кривичних дjела осуђен у Србији.

Годину дана након бијега из Црне Горе, ухапшен је у Београду, а у стану који је изнајмљивао пронађен је арсенал оружја и дрога, као и фалсификовани лични документи. 

У овом случају је на годину и по дана осуђен Војислав Марсеновић јер је покушао да слаже полицајца о Зиндовићевом идентитету иако је знао да је он под потјерницом, па је тако извршио кривично дело "помоћ извршиоцу након извршеног кривичног дјела".

Зиндовићу је одлуком Апелационог суда такође потврђена мјера безбједности одузимања предмета: 589,54 грама кокаина са левамисолом, вагице за прецизно мерење, аутоматске пушке, аутомата, метака, пригушиваца, пиштоља, револвера, као и пет панцира и прибор за чишћење оружја.

Одузета му је и имовинска корист прибављена кривичним дјелом од 81.800 евра.

Зиндовић је ухапшен 2016. са лажним јавним исправама, које је приликом легитимисања употребио као праве - швајцарском возачком дозволом и личном картом, као црногорском возачком дозволом и црногорском личном картом.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана