Šarićevom bivšem zetu pravosnažno još osam godina zatvora

Tanjug
Šarićevom bivšem zetu pravosnažno još osam godina zatvora

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosanžno je osudio na osam godina zatvora Jovicu Zindovića iz Pljevalja zbog nedozvoljenog držanja aresenala oružja, trgovinu narkoticima i falsifikovanje isprave.

Zindović je, prema pisanju medija, bivši zet Darka Šarića, optužog za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, a Crna Gora je za njim raspisala Interpolovu poternicu jer je 2015. godine pobjegao sa izdržavanja kazne zatvora od 15 godina na koju je osuđen zbog ubistva.

Međutim do izručenja će verovatno doći tek pošto odsluži ove kazne na koju je zbog pomenutih krivičnih djela osuđen u Srbiji.

Godinu dana nakon bijega iz Crne Gore, uhapšen je u Beogradu, a u stanu koji je iznajmljivao pronađen je arsenal oružja i droga, kao i falsifikovani lični dokumenti. 

U ovom slučaju je na godinu i po dana osuđen Vojislav Marsenović jer je pokušao da slaže policajca o Zindovićevom identitetu iako je znao da je on pod potjernicom, pa je tako izvršio krivično delo "pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela".

Zindoviću je odlukom Apelacionog suda takođe potvrđena mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta: 589,54 grama kokaina sa levamisolom, vagice za precizno merenje, automatske puške, automata, metaka, prigušivaca, pištolja, revolvera, kao i pet pancira i pribor za čišćenje oružja.

Oduzeta mu je i imovinska korist pribavljena krivičnim djelom od 81.800 evra.

Zindović je uhapšen 2016. sa lažnim javnim ispravama, koje je prilikom legitimisanja upotrebio kao prave - švajcarskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom, kao crnogorskom vozačkom dozvolom i crnogorskom ličnom kartom.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana