Рањени у пуцњавама у ОШ "Владислав Рибникар" и Младеновцу се опорављају: Двоје у болници

Г.С.
Рањени у пуцњавама у ОШ "Владислав Рибникар" и Младеновцу се опорављају: Двоје у болници

БАЊАЛУКА - Повријеђени у масакрима у "Рибникару" и Младеновцу се опорављају, двоје је још увијек у болници, наставница на рехабилитацији, а дјечак са тешким повредама је транспортован у Чикаго.

Како Блиц сазнаје, у овом тренутку на болничком лијечењу у УЦ КЦС се још увијек налази дјевојка која је у масакру у околини Младеновца задобила тешку повреду јетре, и младић који је у тешком стању допремљен из КБЦ Драгиша Мишовић.

Наставница из ОШ "Владислав Рибникар" упућена је на рехабилитацију.

Како се сазнаје, дјевојка има озбиљну повреду јетре и њој је урађена операција, у овом тренутку њено стање се прати, а љекари су у приправности ако је потребно обавити још један захват.

– Љекари су стрпљиви када је она у питању и потребно је вријеме да би се опоравила. У овом моменту још увијек се не може рећи да ли ће бити још неке интервенције. Младић који је пребачен из КБЦ Драгиша Мишовић се такође прати и показује знаке опоравка. Што се наставнице тиче која је повријеђена у "Рибникару" она је упућена на рехабилитацију- каже саговорник Блица.

Прије десет дана дјечак који је тешко повријеђен у ОШ "Владислав Рибникар" пребачен је из Института за мајку и дијете "Др Вукан Чупић" у Чикаго како би наставио лијечење.

Он има тешку повреду кичме и држава је организовала пребацивање и пријем у једну чикашку болницу на даље лијечење. Како је већ речено, све трошкове боравка и лијечења у САД сносиће Србија.

Подсјетимо, прва незапамћена трагедија у Србији догодила се 3. маја у београдској основној школи на Врачару, када је ученик седмог разреда ушетао у школу "Владислав Рибникар" са очевим пиштољем. Он је упуцао чувара школе Драгана В. и дежурне ученице, а затим је ушао у кабинет историје гдје је убио пет вршњака, а ранио наставницу историје и још шест ђака.

Дан након велике трагедије и масовне пуцњаве у ОШ "Владислав Рибникар", Урош Блажић је започео свој крвави пир. Он је прво отишао у село Мало Орашје, гдје је убио пет особа, а затим се одвезао до села Дубона, гдје је убио још троје, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана