Ranjeni u pucnjavama u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu se oporavljaju: Dvoje u bolnici

G.S.
Ranjeni u pucnjavama u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu se oporavljaju: Dvoje u bolnici

BANjALUKA - Povrijeđeni u masakrima u "Ribnikaru" i Mladenovcu se oporavljaju, dvoje je još uvijek u bolnici, nastavnica na rehabilitaciji, a dječak sa teškim povredama je transportovan u Čikago.

Kako Blic saznaje, u ovom trenutku na bolničkom liječenju u UC KCS se još uvijek nalazi djevojka koja je u masakru u okolini Mladenovca zadobila tešku povredu jetre, i mladić koji je u teškom stanju dopremljen iz KBC Dragiša Mišović.

Nastavnica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" upućena je na rehabilitaciju.

Kako se saznaje, djevojka ima ozbiljnu povredu jetre i njoj je urađena operacija, u ovom trenutku njeno stanje se prati, a ljekari su u pripravnosti ako je potrebno obaviti još jedan zahvat.

– Ljekari su strpljivi kada je ona u pitanju i potrebno je vrijeme da bi se oporavila. U ovom momentu još uvijek se ne može reći da li će biti još neke intervencije. Mladić koji je prebačen iz KBC Dragiša Mišović se takođe prati i pokazuje znake oporavka. Što se nastavnice tiče koja je povrijeđena u "Ribnikaru" ona je upućena na rehabilitaciju- kaže sagovornik Blica.

Prije deset dana dječak koji je teško povrijeđen u OŠ "Vladislav Ribnikar" prebačen je iz Instituta za majku i dijete "Dr Vukan Čupić" u Čikago kako bi nastavio liječenje.

On ima tešku povredu kičme i država je organizovala prebacivanje i prijem u jednu čikašku bolnicu na dalje liječenje. Kako je već rečeno, sve troškove boravka i liječenja u SAD snosiće Srbija.

Podsjetimo, prva nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu "Vladislav Ribnikar" sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet istorije gdje je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

Dan nakon velike tragedije i masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar", Uroš Blažić je započeo svoj krvavi pir. On je prvo otišao u selo Malo Orašje, gdje je ubio pet osoba, a zatim se odvezao do sela Dubona, gdje je ubio još troje, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana