Рама тужио Харадинаја за клевету

Агенције
Рама тужио Харадинаја за клевету

ПРИШТИНА - Албански премијер Еди Рама поднио је Основном суду у Приштини тужбу против одлазећег косовског премијера Рамуша Харадинаја због клевета о наводној размјени територија.

Рама у тужби на више од 30 страница захтијева обештећење, истичући да су му повријеђени част, углед и достојанство због јавних иступа и клевета косовског премијера, преноси "Косово онлајн".

У тужби се истиче да је Харадинај у неколико емисија емитованих у октобру прошле године говорио о размјени територија између Београда и Приштине, оптужујући Раму да је са Хашимом Тачијем и Александром Вучићем покренуо идеју о размјени територија.

Цитиран је велики број изјава које је Харадинај више пута дао, у којима је апострофирао албанског премијера Едија Раму. Међу изјавама је и она у којој се Харадинај, како је наведено у тужби, позива и на неке коруптивне афере с циљем спровођења идеје о размјени територија.

Харадинај је оцијенио да је тужба неутемељена и да је покренута да би била избјегнута политичка одговорност. Навео да ће у законском року припремити одговор на тужбу.

- Тужба премијера Раме потпуно је неутемељена и она је његова политичка диверзија да би се сакрио иза медијских драма и избегао одговорност. Наш народ и Косово имају људе који ће бити њен браник у сваком тренутку - навео је Харадинај у објави на "Фејсбуку".

Бивши албански предсједник Саљи Бериша сматра да је Београд наредио Рами да тужи одлазећег премијера Косова Рамуша Харадинаја, уз оцјену да је то најновији чин издаје, у низу који је Рама починио.

Бериша је на "Фејсбук" страници написао да је то велико понижење за сваког Албанца, Албанију и Косово.

- Вучић је наредио издајнику да хитно поднесе тужбу против косовског премијера. Пријатељи, сваки сат који проведете држећи овог издајника на челу нарко-владе је понижење за сваког Албанца, за Албанију и Косово - казао је Бериша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана