Rama tužio Haradinaja za klevetu

Agencije
Rama tužio Haradinaja za klevetu

PRIŠTINA - Albanski premijer Edi Rama podnio je Osnovnom sudu u Prištini tužbu protiv odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zbog kleveta o navodnoj razmjeni teritorija.

Rama u tužbi na više od 30 stranica zahtijeva obeštećenje, ističući da su mu povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo zbog javnih istupa i kleveta kosovskog premijera, prenosi "Kosovo onlajn".

U tužbi se ističe da je Haradinaj u nekoliko emisija emitovanih u oktobru prošle godine govorio o razmjeni teritorija između Beograda i Prištine, optužujući Ramu da je sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem pokrenuo ideju o razmjeni teritorija.

Citiran je veliki broj izjava koje je Haradinaj više puta dao, u kojima je apostrofirao albanskog premijera Edija Ramu. Među izjavama je i ona u kojoj se Haradinaj, kako je navedeno u tužbi, poziva i na neke koruptivne afere s ciljem sprovođenja ideje o razmjeni teritorija.

Haradinaj je ocijenio da je tužba neutemeljena i da je pokrenuta da bi bila izbjegnuta politička odgovornost. Naveo da će u zakonskom roku pripremiti odgovor na tužbu.

- Tužba premijera Rame potpuno je neutemeljena i ona je njegova politička diverzija da bi se sakrio iza medijskih drama i izbegao odgovornost. Naš narod i Kosovo imaju ljude koji će biti njen branik u svakom trenutku - naveo je Haradinaj u objavi na "Fejsbuku".

Bivši albanski predsjednik Salji Beriša smatra da je Beograd naredio Rami da tuži odlazećeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja, uz ocjenu da je to najnoviji čin izdaje, u nizu koji je Rama počinio.

Beriša je na "Fejsbuk" stranici napisao da je to veliko poniženje za svakog Albanca, Albaniju i Kosovo.

- Vučić je naredio izdajniku da hitno podnese tužbu protiv kosovskog premijera. Prijatelji, svaki sat koji provedete držeći ovog izdajnika na čelu narko-vlade je poniženje za svakog Albanca, za Albaniju i Kosovo - kazao je Beriša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana