Пуцњава на Газиводама: Хици испаљени ка јединици косовске полиције

ГС
Foto: Илустрација

Непознате особе пуцале су данас око 11.25 часова у правцу јединице станице за погранични надзор у Зубином Потоку, а повријеђених није било саопштено је из Косовске полиције.

У саопштењу косовске полиције се наводи да је до инцидента дошло у тренутку постављања патролног чамца на језеру Газиводе. Позивајући се на наводе ове јединице, из косовске полиције су саопштили да се зачуло десет узастопних пуцњева са друге стране језера, а да је метак погодио мјесто у близини полицијског чамца.

Назначили су и да је јединица за брзе интервенције пограничне полиције дошла у помоћ.

„Полиција наставља са осматрањем терена и ради на рјешавању случаја“, наводи се у саопштењу и прецизира да полицијски службеници остају посвећени борби против криминала „са посебним нагласком на кријумчарење у тој области“, преноси Радио КиМ.

Министар унутрашњих послова у привременим приштинским институцијама Џељаљ Свечља за пуцњаву је оптужио „илегалне српске групе које уз подршку Србије константно ометају косовску полицију", преноси Косово онлајн

Он је навео да је два пута за неколико дана пуцано на полицајце.

Српска листа: Осуђујемо угрожавање безбедности, не наседати на провокације Приштине

Српска листа саопштила је данас да осуђује сваки вид угрожавања безбједности без обзира са које стране долази, након што је косовска полиција објавила да је на њихове полицајце пуцано на језеру Газиводе, и истовремено позвала Србе да не насједају на провокације Приштине.

Српска листа наглашава да у српским срединама нема тензија и сукоба, а да Срби са Албанцима, Бошњацима, Горанцима, Ромима и осталима живе у миру.

Оцијењују да то не одговара Приштини која скоро свакодневно у чисто српске средине шаље албанске специјалце наоружане до зуба, који онда малтретирају грађане, и стварају хаос у којем страдају и недужни попут Срећка Софронијевића.

„Разумејући све што нам се дешава недељама уназад, ми морамо да сачувамо мир и присебност, како би опстали и остали на овим просторима и зато вас позивамо на уздржаност“, наводи се у саопштењу које преноси Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана