Pucnjava na Gazivodama: Hici ispaljeni ka jedinici kosovske policije

GS
Foto: Ilustracija

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, a povrijeđenih nije bilo saopšteno je iz Kosovske policije.

U saopštenju kosovske policije se navodi da je do incidenta došlo u trenutku postavljanja patrolnog čamca na jezeru Gazivode. Pozivajući se na navode ove jedinice, iz kosovske policije su saopštili da se začulo deset uzastopnih pucnjeva sa druge strane jezera, a da je metak pogodio mjesto u blizini policijskog čamca.

Naznačili su i da je jedinica za brze intervencije pogranične policije došla u pomoć.

„Policija nastavlja sa osmatranjem terena i radi na rješavanju slučaja“, navodi se u saopštenju i precizira da policijski službenici ostaju posvećeni borbi protiv kriminala „sa posebnim naglaskom na krijumčarenje u toj oblasti“, prenosi Radio KiM.

Ministar unutrašnjih poslova u privremenim prištinskim institucijama Dželjalj Svečlja za pucnjavu je optužio „ilegalne srpske grupe koje uz podršku Srbije konstantno ometaju kosovsku policiju", prenosi Kosovo onlajn

On je naveo da je dva puta za nekoliko dana pucano na policajce.

Srpska lista: Osuđujemo ugrožavanje bezbednosti, ne nasedati na provokacije Prištine

Srpska lista saopštila je danas da osuđuje svaki vid ugrožavanja bezbjednosti bez obzira sa koje strane dolazi, nakon što je kosovska policija objavila da je na njihove policajce pucano na jezeru Gazivode, i istovremeno pozvala Srbe da ne nasjedaju na provokacije Prištine.

Srpska lista naglašava da u srpskim sredinama nema tenzija i sukoba, a da Srbi sa Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i ostalima žive u miru.

Ocijenjuju da to ne odgovara Prištini koja skoro svakodnevno u čisto srpske sredine šalje albanske specijalce naoružane do zuba, koji onda maltretiraju građane, i stvaraju haos u kojem stradaju i nedužni poput Srećka Sofronijevića.

„Razumejući sve što nam se dešava nedeljama unazad, mi moramo da sačuvamo mir i prisebnost, kako bi opstali i ostali na ovim prostorima i zato vas pozivamo na uzdržanost“, navodi se u saopštenju koje prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana