Приштина три и по мјесеца од избора и даље без институција

Танјуг
Приштина три и по мјесеца од избора и даље без институција

ПРИШТИНА - Готово три и по мјесеца од ванредних парламентарних избора одржаних на косовској територији, Приштина је без владе, без договора двију водећих странака, Покрета Самоопредељена и Демократског савеза Косова о постизборном коалиционом споразуму, али и без изгледа да то питање скорије буде ријешено.


Потенцијални коалициони партнери, Самоопредељење Аљина Куртија и ДСК Исе Мустафе, о томе причају у јавности, размјењују писма и поруке на друштвеним мрежама, оптужујући једни друге да су одговорни за одуговлачење формирања владе.

У међувемену предсједник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, је поновио претње да ће, уколико двије странке не нађу рјешење за формирање институција, сам наћи рјешење у складу са уставом и законима.

Он је поновио захтјев лидеру Самоопредељења да достави име мандатара с обзиром на то да су прошла 22 дана од званичног објављивања изборног резултата.

Курти с друге стране поручује да ће име мандатара доставити, како каже, у року и без одлагања, али и без прецизирања када ће то учинити, пренијела је приштинска Газета Еxпрес.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана