Priština tri i po mjeseca od izbora i dalje bez institucija

Tanjug
Priština tri i po mjeseca od izbora i dalje bez institucija

PRIŠTINA - Gotovo tri i po mjeseca od vanrednih parlamentarnih izbora održanih na kosovskoj teritoriji, Priština je bez vlade, bez dogovora dviju vodećih stranaka, Pokreta Samoopredeljena i Demokratskog saveza Kosova o postizbornom koalicionom sporazumu, ali i bez izgleda da to pitanje skorije bude riješeno.


Potencijalni koalicioni partneri, Samoopredeljenje Aljina Kurtija i DSK Ise Mustafe, o tome pričaju u javnosti, razmjenjuju pisma i poruke na društvenim mrežama, optužujući jedni druge da su odgovorni za odugovlačenje formiranja vlade.

U međuvemenu predsjednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, je ponovio pretnje da će, ukoliko dvije stranke ne nađu rješenje za formiranje institucija, sam naći rješenje u skladu sa ustavom i zakonima.

On je ponovio zahtjev lideru Samoopredeljenja da dostavi ime mandatara s obzirom na to da su prošla 22 dana od zvaničnog objavljivanja izbornog rezultata.

Kurti s druge strane poručuje da će ime mandatara dostaviti, kako kaže, u roku i bez odlaganja, ali i bez preciziranja kada će to učiniti, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana