Приштина не да Петковићу да посјети Србе на Космету

Срна
Приштина не да Петковићу да посјети Србе на Космету

БЕОГРАД - Представници привремених институција у Приштини негативно су одговорили на обавјештење директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петра Петковића да ће данас и сутра посјетити ову српску покрајину и разговара са српским народом.

- Очигледно је да ће нова власт у Приштини искористити сваки могући изговор, па и ситуацију са вирусом корона да наметне антисрпску политику баријера и забрана - оцијенили су из Канцеларије.

У саопштењу је истакнуто да је ријеч о флагрантном кршењу споразума постигнутих у Бриселу, посебно оних којима се регулише слобода кретања, саопштено је из Канцеларије.

-Али, то је и јасна порука Београду да у политичким лидерима у Приштини нема искреног саговорника за дијалог и политику која је окренута будућности, већ напротив - назадним ставовима који поништавају и сваку помисао на постизање договора и компромиса - наведено је у саопштењу.

У прилог томе, напомињу из Канцеларије, свједочи и чињеница да уочи осме годишњице Бриселског споразума, Приштина наставља да брутално крши све споразуме, од формирања Заједнице српских општина до постигнутих договора о слободи кретања.

Из Канцеларије оцјењују да су апсурдни изговори Приштине и позивање на епидемиолошку ситуацију на Косову и Метохији.

- О пандемији Приштина није размишљала када смо желели да вакцинишемо грађане са Косова и Метохије или када је Београд имао најбољу намеру да донира одређени број вакцина Приштини, него се ковида 19 тамо сете када хоће да забрањују посете - наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије напомињу да је, у вријеме када се интензивирају инциденти у српским срединама на Косову и Метохији, Петковић желио да разговара са српским народом о помоћи државе.

-Петковић је желео и да смири тензије и замоли Србе да не наседају на готово свакодневне провокације, али Приштина очигледно нема интерес да се ситуација смири, већ да настави да подгрева тензије - оцијенили су из Канцеларије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана