Положени вијенци код споменика Арчибалду Рајсу

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Замјеник градоначелника Београда Весна Видовић положила је данас у Топчидерском парку вијенац код споменика великом хуманисти и пријатељу српског народа Арчибалду Рајсу поводом 93 године од његове смрти.

Видовићева је истакла да је Рајс својим дјелима задужио српски народ и оставио дубок траг у националној историји, али и да је као утемељивач форензике у Србији допринио да се сазна истина о злочинима над Србима током Првог свјетског рата, саопштено је из градског Секретаријата за информисање.

Она је нагласила да је Рајс остао вјеран Србији, јер је у њој наставио да живи све до смрти 8. августа 1929. године.

"Град Београд наставиће да чува сећање на великог српског патриоту, хуманисту и искреног српског пријатеља, који је заједно са српском војском прошао албанску голготу, учествовао у пробоју Солунског фронта и са Моравском бригадом 1. новембра 1918. године ушао у ослобођени Београд", рекла је Видовићева.

Вијенце код споменика Рајсу положили су у име Владе Србије државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Бојан Јоцић, делегације Министарства одбране и Војске Србије, општине Чукарица и Амбасаде Швајцарске, те удружења која његују сјећање на борбу српског народа у Првом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана