Položeni vijenci kod spomenika Arčibaldu Rajsu

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD- Zamjenik gradonačelnika Beograda Vesna Vidović položila je danas u Topčiderskom parku vijenac kod spomenika velikom humanisti i prijatelju srpskog naroda Arčibaldu Rajsu povodom 93 godine od njegove smrti.

Vidovićeva je istakla da je Rajs svojim djelima zadužio srpski narod i ostavio dubok trag u nacionalnoj istoriji, ali i da je kao utemeljivač forenzike u Srbiji doprinio da se sazna istina o zločinima nad Srbima tokom Prvog svjetskog rata, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

Ona je naglasila da je Rajs ostao vjeran Srbiji, jer je u njoj nastavio da živi sve do smrti 8. avgusta 1929. godine.

"Grad Beograd nastaviće da čuva sećanje na velikog srpskog patriotu, humanistu i iskrenog srpskog prijatelja, koji je zajedno sa srpskom vojskom prošao albansku golgotu, učestvovao u proboju Solunskog fronta i sa Moravskom brigadom 1. novembra 1918. godine ušao u oslobođeni Beograd", rekla je Vidovićeva.

Vijence kod spomenika Rajsu položili su u ime Vlade Srbije državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Bojan Jocić, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, opštine Čukarica i Ambasade Švajcarske, te udruženja koja njeguju sjećanje na borbu srpskog naroda u Prvom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana