Почело суђење Алексићу по тужби Андреја Вучића

Тањуг
Почело суђење Алексићу по тужби Андреја Вучића

БЕОГРАД - У Првом основном суду у Београду данас је почело суђење по тужби коју је Андреј Вучић, брат предједника Србије Александра Вучића, поднео против потпредсједника Народне странке и народног посланика Мирослава Алексића због навода о "Јовањици", који су у међувремену оспорени вјештачењем.

Њих двојица би данас требало да дају своје исказе, а у Први основни суд су дошли нешто прије 11 часова.

Андреј Вучић је Алексића тужио за повреду части и угледа, зато што је Алексић више пута у јавности говорио да има сазнања да је власник Јовањице Предраг Колувија, прије хапшења у новембру, звао предсједниковог брата.

По налогу тужилаштва за организовани криминал обављена су вјештачења Колувијиног телефона, којима је утврђено да таквих позива није било, као и да нема размењиваних порука између Вучића и Колувије.

Пуномоћник Андреја Вучића, адвокат Владимир укановић позвао се раније на та вештачења и оцјенио да Народна странка на лажима гради своју политику.

Иначе, Колувија је већински власник фирме "Јовањица". Ухапшен је са још осам осумњичених, јер је у пластеницима на том имању откривено око 649,4 килограма осушене марихуана, али и плантажа од 65.581 стабљика канабиса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана