Počelo suđenje Aleksiću po tužbi Andreja Vučića

Tanjug
Počelo suđenje Aleksiću po tužbi Andreja Vučića

BEOGRAD - U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predjednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsjednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog navoda o "Jovanjici", koji su u međuvremenu osporeni vještačenjem.

Njih dvojica bi danas trebalo da daju svoje iskaze, a u Prvi osnovni sud su došli nešto prije 11 časova.

Andrej Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, prije hapšenja u novembru, zvao predsjednikovog brata.

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal obavljena su vještačenja Koluvijinog telefona, kojima je utvrđeno da takvih poziva nije bilo, kao i da nema razmenjivanih poruka između Vučića i Koluvije.

Punomoćnik Andreja Vučića, advokat Vladimir ukanović pozvao se ranije na ta veštačenja i ocjenio da Narodna stranka na lažima gradi svoju politiku.

Inače, Koluvija je većinski vlasnik firme "Jovanjica". Uhapšen je sa još osam osumnjičenih, jer je u plastenicima na tom imanju otkriveno oko 649,4 kilograma osušene marihuana, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana