"Пакао" стигао у Србију: Људи падају у несвијест, цистерне по граду

ГС
"Пакао" стигао у Србију: Људи падају у несвијест, цистерне по граду

БЕОГРАД - Најављене паклене врућине су стигле у Србију. По Београду су распоређене цистерне с водом.

Ванредне врућине су у свим дијеловима Србије, а најалармантније је по градовима због додатног ефекта "врелог асфалта".

Град Београд увео је нове мјере предострожности поводом високих температура у пријестоници, које се очекују до петка. Тако ће цистерне с пијаћом водом бити постављене на шест локација у граду.

Поред тога, мјере се односе и на организацију процеса рада запослених у јавним предузећима који раде на отвореном, како би у најтоплијем дијелу дана имали паузу за освјежење, изјавио је градоначелник Београда Зоран Радојичић, а саопштила Градска управа.

Цистерне с пијаћом водом ће се од данас налазити на Тргу Републике - ТЦ "Стакленац", Београдском сајму, у смјеру ка Чукарици, на Зеленом венцу, код Вуковог споменика, код општине Нови Београд, односно код кружног тока, уз зграду општине, и у Земуну, код окретнице јавног градског превоза, на крају Улице цара Душана.

Цистерне ће се налазити на овим локацијама 22, 23, 24. и 25. јуна, од осам до 20 сати.

Радојичић је додао да је помјерено и уобичајено вријеме прања улица током топлих дана, па ће у најтоплијим дијеловима дана улице бити освјежаване, како би се ублажили ефекте изузетно високих температура.

Градоначелник је посебно апеловао на Београђане и позвао их да додатно буду опрезни будући да су поново отворена београдска купалишта на којима се очекује велики број посјетилаца.

Замолио је грађане и да провјере исправност својих уређаја за климатизацију, јер је, нажалост, у посљедње вријеме било неколико пожара у граду.

Пожар који је проузроковао неисправни клима-уређај избио је јуче у стамбеној згради на Звездари, а у претходном периоду и у Улици Станоја Главаша, као и на Новом Београду, у Булевару Милутина Миланковића.

У тим пожарима није било повријеђених, а два ватрогасца су због дехидратације након гашења пожара на Звездари примљени у болницу, али су сада у стабилном стању, истакао је Радојичић.

"Због свега тога још једном апелујем на грађане да због своје безбедности и здравља повећаном опрезношћу и одговорношћу учинимо све како бисмо максимално умањили шансе да се овакве ситуације догађу у будућности", рекао је градоначелник Београда,преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана