Отворенa нова писта београдског аеродрома, међу првим и слетање авиона са предсједницом Индије

Танјуг
Foto: B92

БЕОГРАД - На нову писту београдског аеродрома "Никола Тесла" данас је слетио авион у коме је била предсједница Индије Дорупади Мурму, коју је дочекао предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је данас обишао нову писту нову слетно-полетну писту на коју је за то вријеме слетило и више других авиона различитих авиокоманија.

Послије 11.00 часова на нову писту слетили су авиони Ер Србије, Луфтханзе, Визера и Катар Ервејза, а путници су дошли из различитих градова - Љубљане, Франкфурта, Париза, Тивта, Дохе, Истанбула, Амстердама и Цириха.

Генерални директор београдског аеродрома (Белграде Аирпорт) Франсоа Беризо рекао је приликом обиласка нове полетно - слетне стазе да је циљ компаније Ванси ерпортс да Београд и аеродром Никола Тесла постану ново чвориште југоисточне Европе у ваздушном саобраћају. 

"Нова полетно - слетна стаза дуга је 3,5 километра, 100 метара је дужа од постојеће, укупне површине од око 210.000 метара квадратних. Пројекат укључује и изградњу припадајућих маневарских површина и четири нове рулне стазе, док ће постојеће три бити реконструисане", рекао је он. 

Он је истакао да је циљ да се омогући да аеродром Никола Тесла опслужи 15 милиона путника. 

Истакао је да се очекује да комплетна реконструкција буде завршена у првој половини 2024. године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана