Otvorena nova pista beogradskog aerodroma, među prvim i sletanje aviona sa predsjednicom Indije

Tanjug
Foto: B92

BEOGRAD - Na novu pistu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" danas je sletio avion u kome je bila predsjednica Indije Dorupadi Murmu, koju je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je danas obišao novu pistu novu sletno-poletnu pistu na koju je za to vrijeme sletilo i više drugih aviona različitih aviokomanija.

Poslije 11.00 časova na novu pistu sletili su avioni Er Srbije, Lufthanze, Vizera i Katar Ervejza, a putnici su došli iz različitih gradova - Ljubljane, Frankfurta, Pariza, Tivta, Dohe, Istanbula, Amsterdama i Ciriha.

Generalni direktor beogradskog aerodroma (Belgrade Airport) Fransoa Berizo rekao je prilikom obilaska nove poletno - sletne staze da je cilj kompanije Vansi erports da Beograd i aerodrom Nikola Tesla postanu novo čvorište jugoistočne Evrope u vazdušnom saobraćaju. 

"Nova poletno - sletna staza duga je 3,5 kilometra, 100 metara je duža od postojeće, ukupne površine od oko 210.000 metara kvadratnih. Projekat uključuje i izgradnju pripadajućih manevarskih površina i četiri nove rulne staze, dok će postojeće tri biti rekonstruisane", rekao je on. 

On je istakao da je cilj da se omogući da aerodrom Nikola Tesla opsluži 15 miliona putnika. 

Istakao je da se očekuje da kompletna rekonstrukcija bude završena u prvoj polovini 2024. godine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana