Одржан пети протест "Србија против насиљА", грађани шетали до зграде Предсједништва

Срна
Одржан пети протест "Србија против насиљА", грађани шетали до зграде Предсједништва

БЕОГРАД - У Београду је вечерас одржан пети по реду протест "Србија против насиља" током којег су учесници шетали до зграде Предсједништва Србије на Андрићевом венцу.

Скуп је почео испред Скупштине Србије у 18.00 часова, гдје су се окупљенима, између осталих, обратили глумци Драган Бјелогрлић, Хаџи Ненад Маричић и Светлана Бојковић те водитељи Зоран Кесић и Иван Ивановић.

Учесници су потом кренули у шетњу Булеваром краља Александра, Београдском улицом до Славије, Улицом краља Милана до Теразија, Тргом Николе Пашића, па кроз Пионирски парк до зграде Предсједништва, гдје су остављали поруке.

Нови протест најављен је за сљедећу недјељу.

Захтјеви протеста су смјена свих чланова Регулаторног тијела за електронске медије - РЕМ, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Осим тога, тражи се смјена руководства Радио-телевизије Србије због, како је наведено, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију, као и одузимање националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи због кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтјевима су и смјене министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбједносно-информативне агенције Александра Вулина.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја, након два масовна убиства у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару и у околини Младеновца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана