Održan peti protest "Srbija protiv nasiljA", građani šetali do zgrade Predsjedništva

Srna
Održan peti protest "Srbija protiv nasiljA", građani šetali do zgrade Predsjedništva

BEOGRAD - U Beogradu je večeras održan peti po redu protest "Srbija protiv nasilja" tokom kojeg su učesnici šetali do zgrade Predsjedništva Srbije na Andrićevom vencu.

Skup je počeo ispred Skupštine Srbije u 18.00 časova, gdje su se okupljenima, između ostalih, obratili glumci Dragan Bjelogrlić, Hadži Nenad Maričić i Svetlana Bojković te voditelji Zoran Kesić i Ivan Ivanović.

Učesnici su potom krenuli u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom ulicom do Slavije, Ulicom kralja Milana do Terazija, Trgom Nikole Pašića, pa kroz Pionirski park do zgrade Predsjedništva, gdje su ostavljali poruke.

Novi protest najavljen je za sljedeću nedjelju.

Zahtjevi protesta su smjena svih članova Regulatornog tijela za elektronske medije - REM, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Osim toga, traži se smjena rukovodstva Radio-televizije Srbije zbog, kako je navedeno, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju, kao i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtjevima su i smjene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Prvi protest "Srbija protiv nasilja" održan je 8. maja, nakon dva masovna ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i u okolini Mladenovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana