На београдском сајму биће представљени и потенцијали Републике Српске

Srna
На београдском сајму биће представљени и потенцијали Републике Српске

БЕОГРАД - На 42. Међународном сајму туризма у Београду од 20. до 23. фебруара биће представљени и туристички потенцијали Републике Српске, најављено је данас из Представништва Републике Српске у Србији.

Туристичке организације Републике Српске имаће на располагању штанд од 70 метара квадратних, саопштено је из Представништва Републике Српске, које у сарадњи са Туристичком организацијом организује презентацију туристичке привреде Српске.

У саопштењу се наводи да је Туристичка организација Републике Српске планирала да у оквиру презентације посебан акценат буде стављен на промоцију љетне туристичке сезоне Српске.

У првом реду је Олимпијски центар "Јахорина" и понуда у љетним мјесецима, а затим рафтинг на ријекама Тара и Врбас, пјешачење кроз националне паркове Сутјеска и Козара, бање Републике Српске и сеоски туризам.

Биће представљена етно села, флајфишинг у Српској са освртом на топ дестинације, најпознатије ријеке за мушичарење /ријеке Јањ, Плива, Рибник и Сана/ које су по квалитету уврштене на свјетску мапу мушичара, као и сити брејк понуда градова Бањалука и Требиње.

Понуде и могућности представиће туристичке организације Вишеград са бањом "Вилина влас", као и Сребреница, Бањалука, Дринићи, Невесиње, Бијељина са бањом "Дворови", Нови Град, Билећа, Рогатица, Соколац, Козарска Дубица, Шековићи, Приједор, Лакташи и Теслић.

Представиће се и Зворник и "ЗТР Графикус", Етно село "Станишићи", Винарија "Вукоје" Требиње, ЗТЦ Бања Врућица, "Боксит" Милићи, "Љекобиље" Љубиње, Расадник "Нешковић" Братунац, хотел и дестилерија "Монограм" и Туристичка агенција "Асамо тур" Требиње.

Предвиђено је да на штанду Републике Српске буде организована и промоција монографије "Вјерски објекти националних мањина у БиХ", чији аутори су Љубиша Прерадовић, Милијана Окиљ, Мирослав Милиновић и Гордана Прерадовић.

Представништво Републике Српске у Србији најавило је да ће и ове године организовати наступ винара и винограда из Републике Српске на сајму вина "Беовајн 2020" који се одвија у вријеме и у оквиру сајма туризма.

Ово је шеста година како винари Републике Српске у организацији Представништва Републике Српске у Србији учествују на овом сајму и сваке године добију и велике награде.

На функционалном штанду представиће се Подрум "Вукоје", Подрум манастира Тврдош, Вински подрум "Анђелић", Винарија "Јунгић", Вински подрум "Секуловић", Винарија "Бањац", Подрум вина "Руњевац", Вински подрум "Аћимовић", Винарија "Ђелмо" и Винарија "Пајић".

Дестилерија "Епоха" из Лопара уз подршку Представништва имаће свој штанд.

Међународни сајам туризма у Београду, најзначајнији туристички догађај у југоисточној Европи, биће одржан на Београдском сајму и окупиће више од 700 излагача и суизлагача из 40 земаља, најавили су раније организатори манифестације.

Слоган 42. сајма туризма је "Пут под ноге", а истовремено ће бити организоване још три манифестације - 11. Међународни сајам вина, 16. Сајам сувенира "Види Србију" и 16. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство.

Генерални директор Београдског сајма Данка Селић рекла је да ће се на све четири манифестације представити више од 900 излагача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана