Na beogradskom sajmu biće predstavljeni i potencijali Republike Srpske

Srna
Na beogradskom sajmu biće predstavljeni i potencijali Republike Srpske

BEOGRAD - Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 20. do 23. februara biće predstavljeni i turistički potencijali Republike Srpske, najavljeno je danas iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Turističke organizacije Republike Srpske imaće na raspolaganju štand od 70 metara kvadratnih, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske, koje u saradnji sa Turističkom organizacijom organizuje prezentaciju turističke privrede Srpske.

U saopštenju se navodi da je Turistička organizacija Republike Srpske planirala da u okviru prezentacije poseban akcenat bude stavljen na promociju ljetne turističke sezone Srpske.

U prvom redu je Olimpijski centar "Jahorina" i ponuda u ljetnim mjesecima, a zatim rafting na rijekama Tara i Vrbas, pješačenje kroz nacionalne parkove Sutjeska i Kozara, banje Republike Srpske i seoski turizam.

Biće predstavljena etno sela, flajfišing u Srpskoj sa osvrtom na top destinacije, najpoznatije rijeke za mušičarenje /rijeke Janj, Pliva, Ribnik i Sana/ koje su po kvalitetu uvrštene na svjetsku mapu mušičara, kao i siti brejk ponuda gradova Banjaluka i Trebinje.

Ponude i mogućnosti predstaviće turističke organizacije Višegrad sa banjom "Vilina vlas", kao i Srebrenica, Banjaluka, Drinići, Nevesinje, Bijeljina sa banjom "Dvorovi", Novi Grad, Bileća, Rogatica, Sokolac, Kozarska Dubica, Šekovići, Prijedor, Laktaši i Teslić.

Predstaviće se i Zvornik i "ZTR Grafikus", Etno selo "Stanišići", Vinarija "Vukoje" Trebinje, ZTC Banja Vrućica, "Boksit" Milići, "Ljekobilje" Ljubinje, Rasadnik "Nešković" Bratunac, hotel i destilerija "Monogram" i Turistička agencija "Asamo tur" Trebinje.

Predviđeno je da na štandu Republike Srpske bude organizovana i promocija monografije "Vjerski objekti nacionalnih manjina u BiH", čiji autori su Ljubiša Preradović, Milijana Okilj, Miroslav Milinović i Gordana Preradović.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji najavilo je da će i ove godine organizovati nastup vinara i vinograda iz Republike Srpske na sajmu vina "Beovajn 2020" koji se odvija u vrijeme i u okviru sajma turizma.

Ovo je šesta godina kako vinari Republike Srpske u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji učestvuju na ovom sajmu i svake godine dobiju i velike nagrade.

Na funkcionalnom štandu predstaviće se Podrum "Vukoje", Podrum manastira Tvrdoš, Vinski podrum "Anđelić", Vinarija "Jungić", Vinski podrum "Sekulović", Vinarija "Banjac", Podrum vina "Runjevac", Vinski podrum "Aćimović", Vinarija "Đelmo" i Vinarija "Pajić".

Destilerija "Epoha" iz Lopara uz podršku Predstavništva imaće svoj štand.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, najznačajniji turistički događaj u jugoistočnoj Evropi, biće održan na Beogradskom sajmu i okupiće više od 700 izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, najavili su ranije organizatori manifestacije.

Slogan 42. sajma turizma je "Put pod noge", a istovremeno će biti organizovane još tri manifestacije - 11. Međunarodni sajam vina, 16. Sajam suvenira "Vidi Srbiju" i 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

Generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić rekla je da će se na sve četiri manifestacije predstaviti više od 900 izlagača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana