Милош Делибашић правоснажно осуђен на 30 година затвора

Агенције
Милош Делибашић правоснажно осуђен на 30 година затвора

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 30 година затвора Милоша Делибашића као организатора криминалне групе чији су припадници убили Николу Бојовића и Милоша Видаковића 2013. године.

Остали припадници групе осуђени су на казне од 17 до 35 година затвора, објављено је на сајту Апелационог суда.

Овом правоснажном пресудом потврђена је друга првостепена пресуда Специјалног суда у Београду од 2. априла 2019. године.

Делибашић је осуђен због подстрекавања на тешко убиство Видаковића и због злочиначког удруживања.

Саша Цветановић осуђен је на 35 година затвора као директни извршилац убиства Бојовића, а Ратко Кољеншић на 30 година затвора.

Славиша Новаковић осуђен је на 35 година затвора као саизвршилац у убиству Видаковића, а Милош Војновић, као директни извршилац убиства Видаковића осуђен је 17 година затвора.

Према оптужници, на ова убиства подстрекавали су их Делибашић и Слободан Шарановић, који је био главни организатор ове групе и налогодавац убистава.

Сви осим Цветановића, који је директни извршилац убиства, осуђени су због кривичних дјела злочиначко удруживање и тешко убиство у саизвршилаштву.

Горан Бојанић, који је промијенио презиме у Малетић, осуђен је на годину дана затвора и то само за припадништво овој криминалној групи, коју су према оптужници организовали Делибашић и Шарановић.

Кољеншић је недоступан правосудним органима Србије и живи у Црној Гори, која не жели да га изручи Србији, а Славиша Новаковић је у бјекству.

Милош Војновић је признао убиство Видаковића и закључио споразумом са Тужилаштвом за организовани криминал који је прихватио суд, а према коме у замјену за признање убиства и свједочење у процесу треба да буде осуђен на минималну казну затвора за кривично дјело тешко убиство од 10 и по година.

Њему је у казну од 17 година урачуната и ранија казна по другој правоснажној пресуди.

Никола Бојовић, рођени брат Луке Бојовића, убијен је 29. априла 2013. године у Београду, а Милош Видаковић 2. јула у Будви исте године.

Против Слободана Шарановића поступак је обустављен због смрти с обзиром да је у фебруару 2017. године убијен у Будви испред своје куће.

Шарановић је из освете наложио убиство Николе Бојовића јер је сматрао да је по налогу Луке Бојовића, убијен његов брат Бранислав Шарановић 2009. године у Београду.

Лука Бојовић је у шпанском затвору од фебруара 2012. године, гдје издржава казну од 18 година због незаконитог арсенала оружја које је код њега пронађено у Валенсији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана