Михајловић: Што прије да заживи регистар педофила

Танјуг
Михајловић: Што прије да заживи регистар педофила

БЕОГРАД- Потпредjседница Владе Србије и предсjедница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић поручила је данас да је држава рjешена да се избори са сваким обликом насиља, а да је педофилија један од најгрубљих облика кршења права дjеце на нормалан живот и одрастање и да је неопходно да регистар педофила што прије заживи.

Она је изјавила да је као жена и као мајка згрожена вијестима које су нас посљедњих дана преплавиле, а тичу се напаствовања дјевојчица и педофилије.

„Уверена сам да ће надлежне институције одреаговати на прави начин и у случају учитеља фолклора, поменутог свештеника, али и редара из тржног центра који је покушао да обљуби малолетну девојчицу”, истакла је Михајловић, саопштено је из кабинета потпредсједнице владе.

Она указујуе да су ово веома потресне теме за друштво у цјелини.

„Зато је неопходно да регистар педофила, предвиђен Маријиним законом, заиста заживи. Као што очекујем и да добијемо свеобухватан јединствени регистар насилника који сам иницирала и који ће бити део Стратегије за родно засновано насиље над женама”, поручила је Михајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана