Mihajlović: Što prije da zaživi registar pedofila

Tanjug
Mihajlović: Što prije da zaživi registar pedofila

BEOGRAD- Potpredjsednica Vlade Srbije i predsjednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je danas da je država rješena da se izbori sa svakim oblikom nasilja, a da je pedofilija jedan od najgrubljih oblika kršenja prava djece na normalan život i odrastanje i da je neophodno da registar pedofila što prije zaživi.

Ona je izjavila da je kao žena i kao majka zgrožena vijestima koje su nas posljednjih dana preplavile, a tiču se napastvovanja djevojčica i pedofilije.

„Uverena sam da će nadležne institucije odreagovati na pravi način i u slučaju učitelja folklora, pomenutog sveštenika, ali i redara iz tržnog centra koji je pokušao da obljubi maloletnu devojčicu”, istakla je Mihajlović, saopšteno je iz kabineta potpredsjednice vlade.

Ona ukazujue da su ovo veoma potresne teme za društvo u cjelini.

„Zato je neophodno da registar pedofila, predviđen Marijinim zakonom, zaista zaživi. Kao što očekujem i da dobijemo sveobuhvatan jedinstveni registar nasilnika koji sam inicirala i koji će biti deo Strategije za rodno zasnovano nasilje nad ženama”, poručila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana