Матуранти из Звечана посљедњи дан школе обиљежили испред бодљикаве жице (ФОТО,ВИДЕО)

ГС
Матуранти из Звечана
Foto: Танјуг | Матуранти из Звечана

ЗВЕЧАН - Матуранти Основне школе "Вук Караџић" из Звечана обиљежавају посљедњи дан школе. Они су с великим транспарентом "Звечан је вјечан" дошли пред општину.

На овај начин жељели да укажу да немају дјетињство као њихови вршњаци, да не могу и школе као сва остала дјеца нити да прославе матуру, јер је живот у Звечану стао откако су специјалци такозване полиције Косова и  градоначелници Албанци заузели насилно ову и остале српске општине.

;

Матуранти су са српском тробојком и шајкачом су пред бодљикавом жицом рецитовали ријечи "Пркосне песме" Добрице Ерића са стиховима: “Крив сам што јесам, а треба да нисам. Крив сам одавно што стојим усправно и гледам у небо, умјесто у траву. Крив сам што се дрзнух против кривде, крив сам што опет славим своју крсну славу!".

Претходно су обишли и цркву Светог Ђорђа у Звечану одакле су кренули пред своју општину.

Срби са сјевера КиМ већ десети дан протестују због постављања албанских градоначелника у четири српске општине.

Матурски испит онемогућен

Школски педагог средње школе у Звечану Сузана Алексић, изразила је забринутост због изазова са којим се њихова школа сусрела приликом организације матурског испита.

Због спречености да користе своју зграду за одржавање испита, школа је била приморана да користи просторије основне школе.

-Јако нам је тешко, прво, да се оранизујемо, зато што смо морали сав материјал да пребацимо из наше школе у основну школу. Јер видите каква је ситуација, није нам дозвољен приступ са ученицима, него дозвољавају само по један, евентуално двоје од нас уђе у школу и да изнесемо оно што нам је потребно - изјавила је Алексић.

Алексић је такође изразила дубоку забринутост због тешког стања у којем се налазе ученици. Приметила је да су деца веома разочарана и тужна, те се нада да ова ситуација неће имати негативан утицај на данашњи испит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана