Мајорка полиције открила детаље истраге: Убице су имале помоћ

Блиц
Foto: Принтскрин

Мајорка полиције Бојана Отовић Пјановић објаснила је гостујући у емисији "Јасно. Као дан!" на Блиц телевизији како су осумњичени за убиство Данке Илић током истраге премјестили тијело на другу локацију.

– Само два дана пре него што су осумњичене довели у службене просторије МУП-а, Дејан Драгијевић је уз помоћ брата и оца тело преместио на другу локацију, коју и даље нису открили. Премештање тијела било је 28. марта значи два дана пре тога, и то је најпоразније и оно што говори о којим се социопатама ради. То је минимално и најблаже што могу и рећи – рекла је Пјановић Отовић и додала:

Када крене процес прикупљања доказа у сврху елиминације, провера. Знате, ту доведе се велики број лица, велики број претреса, прегледа, полиграфских тестирања, снимци безбедносних камера. Да чекате резултате, да бисте неким упоредним и унакрсним анализама дошли до неког одговора, да бисте имали комплетну причу која би имала неку довољну индицију да можемо да направимо реконструкцију самог догађаја. Тако се десило и у овом случају – објаснила је Пјановић Отовић.

Истиче и да је полиција била врло обазрива по питању тога шта ће износити у јавност.

- Нисмо износили никакве податке, нисмо дозволили да било ко угрози на било који начин било који сегмент нашег поступања, али нам се онда дешава снимак који се појавио, који је наш држављанин који живи ради у Бечу доставио. И знате, ви када имате изјаву родитеља, који су онако били одвојени и независно једно од другог потврдили да је то њихово дете, онда наравно то не можете занемарити – рекла је Пјановић Отовић.

Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, који су ухапшени због сумње да су убили Данку Илић, саслушани су у петак увече, а јуче им је одређен притвор. Драгијевић је пред тужиоцем признао злочин, док се Јанковић бранио ћутањем. Обојици је потом одређен притвор до 30 дана.

Полиција је у међувремену ухапсила Радета и Далибора Драгијевића, оца и брата Дејана Драгијевића, због сумње да су му помогли да премјести тијело убијене дјевојчице. Међутим, Далибор је током јучерашњег дана преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана