Линта: Резолуција о Сребреници заснована на безочној лажи

Срна
Линта: Резолуција о Сребреници заснована на безочној лажи

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је одлуку Скупштине Црне Горе да усвоји резолуцију о Сребреници као скандалозну провокацију усмјерену против Србије, Републике Српске и српског народа, јер је заснована на безочној и потпуној лажи о почињеном геноциду над Бошњацима.

"Независна међународна комисија Владе Републике Српске за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији урадила је непристрасан извјештај из којег се јасно види да се у Сребреници није десио геноцид и да није убијено 8.000 Бошњака. Исти став заступају свјетски познати стручњаци за истраживање геноцида", наводи је Линта.

Он је указао да бројне чињенице показују да су пресуде Хашког трибунала политичким и војним лидерима Републике Српске у случају Сребренице засноване на лажним исказима свједока сарадника с циљем да се оправда безочна и потпуна лаж појединих западних центара моћи да се Срби злочинци и једини кривци за ратове на простору бивше Југославије.

"То је био начин да се, између осталог, оправда злочиначка акција жОлујаж и агресија на Републику Српску Крајину и Републику Српску. Такође, пресуда Међународног суда правде да се у Сребреници десио геноцид заснована је на лажним пресудама Хашког трибунала", истиче Линта, саопштено је из Савеза Срба из региона.

Он сматра трагичном чињеницу да 55 посланика Скупштине Црне Горе, који су гласали за срамну резолуцију, намјерно игнорише непобитну истину да се у Сребреници у јулу 1995. године десио злочин над Бошњацима, а не геноцид.

Линта истиче да не постоји апсолутно ниједан доказ да је генерал Ратко Младић наредио убиства ратних заробљеника у Сребреници, нити да је постојала намјера руководства Републике Српске да се Бошњаци униште у цјелини или дјелимично као група.

Скупштина Црне Горе изгласала је резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана