Лагала убицу да је трудна: Саслушана жена из таксија коју је отео Урош Блажић

ГС
Лагала убицу да је трудна: Саслушана жена из таксија коју је отео Урош Блажић

БЕОГРАД - Жена која је била у таксију који је отео Урош Блажић (21) послије масакра код Младеновца саслушана је данас пред Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву, гдје је испричала да је измислила трудноћу након што је убица отео возило, јер се плашила да ће је убити.

Она је, како 24седам сазнаје, рекла да је измислила трудноћу након што је Урош Блажић зауставио такси возило у којем је била путница, како би се спасила. Према њеним тврдњама, Блажић је њој и таксисти пријетио смрћу.

Према незваничним информацијама, она је рекла да је Блажић имао двије бомбе код себе и пријетио да ће их бацити на њих. Одлучила је да га слаже да је трудна како би спасила и себе и таксисту. Одговарала је и у које вријеме је Блажић ушао у кола, како је и гдје ушао у возило, да га опише како је изгледао, као и да каже да ли је видјела оружје код Блажића и које.

Исказ је у тужилаштву дао и њен супруг, који је чекао на наплатној рампи послије отмице.

Блажић је 4. маја у току вечери започео свој крвави поход. Он је у селу Мало Орашје убио петоро мјештана, од којих најмлађа жртва има 15 година. Затим је наставио ка селу Дубона, гдје је убио полицајца, његову сестру и њиховог другара. Ухапшен је сутрадан у раним јутарњим сатима у близини Крагујевца, након што је отео таксисту и пријетио му да га вози до куће његовог ујака у селу код Крагујевца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана