Lagala ubicu da je trudna: Saslušana žena iz taksija koju je oteo Uroš Blažić

GS
Lagala ubicu da je trudna: Saslušana žena iz taksija koju je oteo Uroš Blažić

BEOGRAD - Žena koja je bila u taksiju koji je oteo Uroš Blažić (21) poslije masakra kod Mladenovca saslušana je danas pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, gdje je ispričala da je izmislila trudnoću nakon što je ubica oteo vozilo, jer se plašila da će je ubiti.

Ona je, kako 24sedam saznaje, rekla da je izmislila trudnoću nakon što je Uroš Blažić zaustavio taksi vozilo u kojem je bila putnica, kako bi se spasila. Prema njenim tvrdnjama, Blažić je njoj i taksisti prijetio smrću.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je rekla da je Blažić imao dvije bombe kod sebe i prijetio da će ih baciti na njih. Odlučila je da ga slaže da je trudna kako bi spasila i sebe i taksistu. Odgovarala je i u koje vrijeme je Blažić ušao u kola, kako je i gdje ušao u vozilo, da ga opiše kako je izgledao, kao i da kaže da li je vidjela oružje kod Blažića i koje.

Iskaz je u tužilaštvu dao i njen suprug, koji je čekao na naplatnoj rampi poslije otmice.

Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara. Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i prijetio mu da ga vozi do kuće njegovog ujaka u selu kod Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana