Краснићи: Градоначелници на сјеверу ће наставити рад у општинским објектима

Танјуг
Краснићи: Градоначелници на сјеверу ће наставити рад у општинским објектима

ПРИШТИНА - Министар администрације и локалне самоуправе у привременим приштинским институцијама Елберт Краснићи изјавио је да су градоначелници општина на сјеверу КиМ почели да раде и да ће наставити да раде у општинским објектима.

Краснићи је, осврћући се на изјаву америчког државног секретара Ентонија Блинкена који је позвао премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да хитно обустави насилне мјере на северу КиМ, рекао за ТВ Дукађини да се градоначелници не именују, већ бирају гласовима грађана.

-Градоначелници су учествовали у процесу избора за градоначелнике општина и започели су свој рад у општинским објектима и наставиће да раде из општинскиһ објеката - рекао је Краснићи.

Такозвана косовска полиција упала је у петак у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употријебивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да спријече полицију да уђе у општинске просторије.

Том приликом повријеђено је више Срба, а косовска полиција је ушла у општинске зграде и у њих увела албанске градоначелнике.

Градоначелници четири општине на сјеверу КиМ изабрани су на изборима које су Срби бојкотовали, након што су у новембру прошле године  напустили приштинске институције због кршења Бирселског споразума од стране Приштине, упада специјалних јединица тзв. косовске полиције на сјевер КиМ и сталних противправних хапшења Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана