Krasnići: Gradonačelnici na sjeveru će nastaviti rad u opštinskim objektima

Tanjug
Krasnići: Gradonačelnici na sjeveru će nastaviti rad u opštinskim objektima

PRIŠTINA - Ministar administracije i lokalne samouprave u privremenim prištinskim institucijama Elbert Krasnići izjavio je da su gradonačelnici opština na sjeveru KiM počeli da rade i da će nastaviti da rade u opštinskim objektima.

Krasnići je, osvrćući se na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je pozvao premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da hitno obustavi nasilne mjere na severu KiM, rekao za TV Dukađini da se gradonačelnici ne imenuju, već biraju glasovima građana.

-Gradonačelnici su učestvovali u procesu izbora za gradonačelnike opština i započeli su svoj rad u opštinskim objektima i nastaviće da rade iz opštinskiһ objekata - rekao je Krasnići.

Takozvana kosovska policija upala je u petak u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da spriječe policiju da uđe u opštinske prostorije.

Tom prilikom povrijeđeno je više Srba, a kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Gradonačelnici četiri opštine na sjeveru KiM izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru prošle godine  napustili prištinske institucije zbog kršenja Birselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sjever KiM i stalnih protivpravnih hapšenja Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana