Кфор уклонио жицу око сjедишта општине Лепосавић, ноћ протекла мирно

Танјуг
Кфор уклонио жицу око сjедишта општине Лепосавић, ноћ протекла мирно

ЛЕПОСАВИЋ- Припадници КФОР-а су касно ноћас уклонили жицу око зграде општине у Лепосавићу.

Војници америчког КФОР-а, који обезбjеђују прилаз сjедишту општине, ноћас су у потпуности уклонили жилет-жицу коју су поставили пре десетак дана, када је албански градоначелник Љуљзим Пеци насилно ушао у зграду, уз помоћ припадника тзв. косовске полиције и њених специјалаца. Испред сjедишта те најсjеверније општине на Косову и Метохији ипак је остала метална ограда на коју су локални Срби поставили српске заставе. Приштински специјалци се, како сазнаје Танјуг, још увијек налази у згради, али су возила склоњена иза зграде, док се испред налазе само возила КФОР-а.

У све четири општине на сјеверу Косова и Метохије, ноћ је протекла мирно, а грађани су, као и претходних дана, почели да се окупљају, захтјевајући одлазак специјалне полиције.

До протеста на сјеверу КиМ дошло је након што је тзв. косовска полиција у петак 26. маја насилно увела у зграде општина албанске градоначелнике изабране на изборима које су Срби бојкотовали. У понедељак 29. маја је, током протеста у Звечану, дошло је до сукоба између специјалаца косовске полиције и припадника КФОР-а са грађанима Србима.

Том приликом повријеђено је више од 50 Срба и преко 20 припадника међународне мировне мисије.

Срби који су протеклих дана мирно протестовали у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, захтијевају да специјалне јединице тзв. косовске полиције напусте све четири општине и да албански градоначелници не улазе у зграде општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана