Канцеларија за КиМ: Хапшење Срба у селу Босце вид застрашивања Срба на КиМ

Танјуг
Канцеларија за КиМ: Хапшење Срба у селу Босце вид застрашивања Срба на КиМ

БЕОГРАД - У селу Босце у Косовској Каменици у сриједу је ухапшен Србин Мирко М, заједно са још двоје Срба из овог мјеста који су накнадно пуштени на слободу. Њихово привођење унијело је огромно узнемирење у ово српско село у Косовском Поморављу, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како се додаје у саопштењу, Мирко М. се за сада налази у притвору, а Канцеларија за Косово и Метохију одмах му је обезбиједила браниоца, а у сталном је контакту и са породицом ухапшеног коју ће данас обићи и представници канцеларије на терену.

-Према речима Мирковог адвоката, такозвано тужилаштво у Приштини и даље није квалификовало које се дело Мирку ставља на терет. Реч је о пензионеру који према речима његове најуже породице никада није био део полицијских или војних структура и због тога очекују његово ослобађање - истиче се у саопштењу.

Улазак у српско село наоружаних полицијских припадника и привођење групе Срба несумњиво је вид застрашивања које за циљ има да се додатним притиском они натерају да напусте своја вековна огњишта, закључује се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

- Србин Мирко М. кога је Косовска полиције јуче привела у селу Босце код Косовске Каменице још увек се налази у притвору, али не постоји довољно доказа за његово задржавање - потврдио је за Тањуг његов бранилац Василије Арсић.

Арсић каже да још увијек нема званичну информацију због чега га терете привремене приштинске институције.

- Сумња се на кривично дело „повреде гроба”. Била је прво основна сумња за ратни злочин, међутим, нема довољно доказа да је он починио то кривично дело. У разговору са тужитељком данас сам сазнао да ће највероватније бити пуштен из притвора, а даља истрага зависиће од саслушања сведока и прикупљања других доказа - рекао је Арсић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана