Kancelarija za KiM: Hapšenje Srba u selu Bosce vid zastrašivanja Srba na KiM

Tanjug
Kancelarija za KiM: Hapšenje Srba u selu Bosce vid zastrašivanja Srba na KiM

BEOGRAD - U selu Bosce u Kosovskoj Kamenici u srijedu je uhapšen Srbin Mirko M, zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mjesta koji su naknadno pušteni na slobodu. Njihovo privođenje unijelo je ogromno uznemirenje u ovo srpsko selo u Kosovskom Pomoravlju, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se dodaje u saopštenju, Mirko M. se za sada nalazi u pritvoru, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah mu je obezbijedila branioca, a u stalnom je kontaktu i sa porodicom uhapšenog koju će danas obići i predstavnici kancelarije na terenu.

-Prema rečima Mirkovog advokata, takozvano tužilaštvo u Prištini i dalje nije kvalifikovalo koje se delo Mirku stavlja na teret. Reč je o penzioneru koji prema rečima njegove najuže porodice nikada nije bio deo policijskih ili vojnih struktura i zbog toga očekuju njegovo oslobađanje - ističe se u saopštenju.

Ulazak u srpsko selo naoružanih policijskih pripadnika i privođenje grupe Srba nesumnjivo je vid zastrašivanja koje za cilj ima da se dodatnim pritiskom oni nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Srbin Mirko M. koga je Kosovska policije juče privela u selu Bosce kod Kosovske Kamenice još uvek se nalazi u pritvoru, ali ne postoji dovoljno dokaza za njegovo zadržavanje - potvrdio je za Tanjug njegov branilac Vasilije Arsić.

Arsić kaže da još uvijek nema zvaničnu informaciju zbog čega ga terete privremene prištinske institucije.

- Sumnja se na krivično delo „povrede groba”. Bila je prvo osnovna sumnja za ratni zločin, međutim, nema dovoljno dokaza da je on počinio to krivično delo. U razgovoru sa tužiteljkom danas sam saznao da će najverovatnije biti pušten iz pritvora, a dalja istraga zavisiće od saslušanja svedoka i prikupljanja drugih dokaza - rekao je Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana