Гујон: Са дијаспором информишемо страну јавност о догађајима на Косову и Метохији

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону (УСДСР) покренула је преко српске дијаспоре акцију информисања међународне јавности о недавним дешавањима на Косову и Метохији, саопштила је данас УСДСР.

  "Припадници дијаспоре су амбасадори наше земље, родољуби које би требало укључити у борбу против кампање лажи у иностраним медијима која Србе с Косова и Метохије представља као провокаторе и насилнике, будући да они разумеју језик и познају менталитет земаља у којима живе", изјавио је директор УСДСР Арно Гујон.
 

   У саопштењу се наводи да ће Гујон данас имати видео-састанак са представницима српских медија који имају двојезичне портале у дијаспори, како би им прослиједио истиниту страну догађаја и апеловао на њих да допринесу пробијању медијске блокаде у свету. 
 

   Он је нагласио да би требало да се супроставимо необјективном извјештавању страних медија гдје су Срби представљени као агресори и да се зато шаље информација о догађајима свим организацијама са  којима УСДСР сарађује, а има их 1.200 у 40 земаља.

    "Светска јавност треба да зна шта се тачно догодило на северу Космета и како је дошло до сукоба ненаоружаних Срба и припадника косовске полиције и КФОР-а. Треба да знају такође у којем терору живе Срби у претходне 24 године. Молимо их да у својим сферама утицаја помогну у спречавању дезинформација о ескалацији на Космету“, рекао је Гујон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана