Gujon: Sa dijasporom informišemo stranu javnost o događajima na Kosovu i Metohiji

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu (USDSR) pokrenula je preko srpske dijaspore akciju informisanja međunarodne javnosti o nedavnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas USDSR.

  "Pripadnici dijaspore su ambasadori naše zemlje, rodoljubi koje bi trebalo uključiti u borbu protiv kampanje laži u inostranim medijima koja Srbe s Kosova i Metohije predstavlja kao provokatore i nasilnike, budući da oni razumeju jezik i poznaju mentalitet zemalja u kojima žive", izjavio je direktor USDSR Arno Gujon.
 

   U saopštenju se navodi da će Gujon danas imati video-sastanak sa predstavnicima srpskih medija koji imaju dvojezične portale u dijaspori, kako bi im proslijedio istinitu stranu događaja i apelovao na njih da doprinesu probijanju medijske blokade u svetu. 
 

   On je naglasio da bi trebalo da se suprostavimo neobjektivnom izvještavanju stranih medija gdje su Srbi predstavljeni kao agresori i da se zato šalje informacija o događajima svim organizacijama sa  kojima USDSR sarađuje, a ima ih 1.200 u 40 zemalja.

    "Svetska javnost treba da zna šta se tačno dogodilo na severu Kosmeta i kako je došlo do sukoba nenaoružanih Srba i pripadnika kosovske policije i KFOR-a. Treba da znaju takođe u kojem teroru žive Srbi u prethodne 24 godine. Molimo ih da u svojim sferama uticaja pomognu u sprečavanju dezinformacija o eskalaciji na Kosmetu“, rekao je Gujon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana