Грлић Радман: Србија да покаже “суштински и одржив напредак”

Танјуг
Грлић Радман: Србија да покаже “суштински и одржив напредак”

ЛУКСЕМБУРГ - Србија на свом путу према ЕУ-у треба да покаже суштински и одржив напредак у темељним подручјима и да покаже вољу за испуњавање свих потребних критеријума, изјавио је данас у Луксембоургу хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман.

“Од Србије се траже јасни одговори, прије свега суштински и одржив напредак у темељним подручјима”, рекао је Грлић Радман.

Србија треба да покаже политичку вољу за испуњавање свих оних критеријума и реформе те посвећеност европским интеграцијама, рекао је шеф хрватске дипломатије, преноси Хина.

“У том смислу гледамо на подручје владавине права, питање несталих особа, права жртава рата, процесуирање ратних злоцина, сарадњу с међународним кривичним судом, признавање геноцида у Сребреници, јачање добросуседских односа како с чланицама ЕУ-а тако и онима изван ЕУ-а”, рекао је Грлић Радман.

На маргинама састанка Савјета за опште послове данас се у Луксембоургу одржавају двије међувладине конференције о приступању са Србијом и Црном Гором, али без отварања или затварања иједног поглавља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана