Двери траже формирање скупштинске комисије о Еуропрајду

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Посланичка група Двери-Патриотски блок поднијела је данас предсједнику Скупштине Србије приједлог да се, по хитном поступку, образује Комисија, која ће утврдити чињенице о одржавању Еуропрајда, у Београду, од 12. до 18. септембра.

Како су рекле посланице Тамара Миленковић Керковић и Радмила Васић на конференцији за медије у Скупштини Србије, Двери то чине због постојања опасности да ће одржавањем те манифестације бити угрожени, како су рекле, традиционални морал, безбедност грађана, као и да ће доћи до опасности по здравље грађана.

Додале су и да постоји "велика воља већине српског народа" за отказивање те манифестације, а да је и став Српске православне цркве исти.

Оне су навеле да се организација Еуропрајда у Београду планира три године и да ће коштати на десетине милиона евра.

"Циљ њеног одржавања је поновни притисак за увођење закона о истополним заједницама, а потом и осталих делова те комплексне агенде која представља окупацију Србије", навела је Миленковић Керковић.

Као главни циљ наводне окупације она наводи признање геноцида у Сребреници, независности Косова, нестанак Републике Српске, увођење санкција Русији и улазак у НАТО.

Двери су позвали предсједника Александра Вучића да искористи свој ауторитет и упути сугестију да се откаже Еуропрајд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана