Dveri traže formiranje skupštinske komisije o Europrajdu

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Poslanička grupa Dveri-Patriotski blok podnijela je danas predsjedniku Skupštine Srbije prijedlog da se, po hitnom postupku, obrazuje Komisija, koja će utvrditi činjenice o održavanju Europrajda, u Beogradu, od 12. do 18. septembra.

Kako su rekle poslanice Tamara Milenković Kerković i Radmila Vasić na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, Dveri to čine zbog postojanja opasnosti da će održavanjem te manifestacije biti ugroženi, kako su rekle, tradicionalni moral, bezbednost građana, kao i da će doći do opasnosti po zdravlje građana.

Dodale su i da postoji "velika volja većine srpskog naroda" za otkazivanje te manifestacije, a da je i stav Srpske pravoslavne crkve isti.

One su navele da se organizacija Europrajda u Beogradu planira tri godine i da će koštati na desetine miliona evra.

"Cilj njenog održavanja je ponovni pritisak za uvođenje zakona o istopolnim zajednicama, a potom i ostalih delova te kompleksne agende koja predstavlja okupaciju Srbije", navela je Milenković Kerković.

Kao glavni cilj navodne okupacije ona navodi priznanje genocida u Srebrenici, nezavisnosti Kosova, nestanak Republike Srpske, uvođenje sankcija Rusiji i ulazak u NATO.

Dveri su pozvali predsjednika Aleksandra Vučića da iskoristi svoj autoritet i uputi sugestiju da se otkaže Europrajd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana